Pussittelua


Näin käy kun päästää Kossun kauppaan
Kossu pääsi tässä pari päivää sitten livahtamaan kauppaan. Kummallakin kerralla ostoksia kärrättiin sitten hotellin kärryillä huoneeseen ihmeteltäväksi. Ostokset oli kuulemma tehty tarkan suunnitelman mukaan, eikä mitään ylimääräistä ostettu. Seuraavaksi avaamme hieman retkikunnan ruokahuoltoon liittyviä ratkaisuja ja suunnitelmia.

Toit siten ruokaa..
Varaudumme olemaan Denalilla 23 päivää siitä hetkestä, kun pääsemme jäätikölle. Tämä luonnollisesti tarkoittaa noin 2 x 23 x 3900 kcal energiamäärän (179 400 kcal) kuljettamista mukana. Emme tietenkään jaksa vetää ja kantaa kyseistä energiamäärää, ellemme mieti huolellisesti mistä tuo kaikki energia saadaan. Perusperiaatteena on se, että syömme päivittäin kolme ateriaa (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja näiden lisäksi mutustelemme erilaisia pikkupurtavia. Snäkkien yhtenä tarkoituksena on piristää mieltä silloin, kun tuntuu hieman vaikealta. Fyysisesti tai henkisesti.

Ruokavaliossamme on pyritty huomioimaan erilaisten ravintoaineiden saanti. Pääosin ruokavalio rakentuu erilaisten puurojen, myslien, perunamuusien ja pastojen ympärille. Kummallakin on omien mieltymystensä mukaiset painotukset, mutta pääsääntöisesti menemme hyvin samankaltaisella kokonaisuudella. Perusbulkkia täydennetään rasvalla ja proteiinilla. Aikaisemmin kerroimme lihojen kuivauksesta suurtalouskeittiössä.

Kaaos
Aamiaiseksi syömme alkumatkasta leipää, leikkeleitä ja juustoa. Myöhemmässä vaiheessa siirrymme mysleihin ja puuroihin. Aamiaista täydennetään kaakaolla, teellä ja kahvilla. Lounaat syödään yleensä liikkuessa tauon yhteydessä, joten niiden pitää olla helposti valmistettavissa. Lounaamme ovat kokoelma pastoja, nuudeleita ja perunamuuseja. Päivällinen on päivän pääateria ja olemme panostaneet siihen. Perusratkaisu on perunamuusi tai pasta, joita täydennetään tomaattimurskalla, krutongeilla, jauhelihalla, kanalla ja pekonilla. Yläleiriin olemme koonneet kevyemmän ja hieman tympeämmän ateriakokonaisuuden. Ateriakokonaisuuksia täydentävät snäkit koostuvat suklaasta, kekseistä, salmiakista, jerkystä, sipseistä ja muista makeisista. Bonuksena meillä on yhdelle päivälle popkorneja ja parille päivälle lettuja.

Valmiita päiväpakkauksia
Kaiken yllä kuvatun olemme pakanneet päiväpusseihin, joissa on molemmille kaikki ateriat ja kahden päivän herkkupussi (parittomat päivät minulle ja parilliset Kossulle). Yläleirin ruuat olemme pakanneet erikseen omiin pusseihinsa, jotka voimme ottaa suoraan mukaan lähtiessämme korkeampaan ilmanalaan. Tämä järjestely mahdollistaa toivottavasti pienemmän sähläyksen reissun aikana, kun ei tarvitse erikseen säätää, vaan koko päivän tarvikkeet löytyvät yhdestä paikasta valmiiksi annosteltuina ja pakattuina. Pystymme myös pakkaamaan kaksi pulkkaa siten, että niitä ei periaatteessa tarvitse avata ollenkaan ennen Basin Campia. Voimme siis vetää koko pulkan suoraan kätköön ja palata takaisin alas hakemaan loput tavarat.

Laskelmiemme mukaan meillä pitäisi olla ruokaa ja bensaa riittävän pitkään oleskeluun vuorella. Kolmen viikon aikaikkunan pitäisi tilastojen valossa mahdollistaa huipulle pääsy (olosuhteiden ja sään vaikutukset). Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, joten vähitellen pitää lähteä selvittämään miten käy. Mutta missä menee se Kossun laukku?

Retkikunnalla pussit levällään.





Kommentit

  1. Yleensä Kossun jääkaappi näyttää vaan valoa mutta pulkkaan osataan pakata tarpeeksi murkinaa. Tosi kivasti kirjoittelette näitä juttuja 🤗

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähtötunnelmissa

Suomessa